A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Надеждівський заклад дошкільної освіти ясла-садок «Сонечко» Арцизької міської ради

Дата: 10.10.2022 15:40
Кількість переглядів: 26

Надеждівський заклад дошкільної освіти ясла- садок «Сонечко» Арцизької міської ради

Адреса: 68454, Одеська область, Болградський район, с. Надеждівка, вул Центральна,51а
Електронна адреса - sonechkonadejdivka@ukr.net
Сайт навчального закладу: http://dnzsonehkonadeqdiv.odessaedu.net
Тел/факс: - +38(098)3297037
Графік роботи 8.00 – 17.00
Мова навчання: українська
Вихованців: 19
Груп:1
Педагогічних працівників: 2
Технічних працівників: 7
Директор: Лариса КРУТА

                                         Історична довідка
Село Надеждівка було засновано у 1864 році 24 німецькими сім'ями на площі 1961 га арендованної землі. Переселились вони з материнських колоній, і таким чином земля була орендована у пані Маргарити фон Алеманди з Одеси. Протягом 10 років ці сім'ї жили на орендованій землі в невеликих хатинках. І тільки після того як викупили ці землі почали будувати великі колоніальні хати. В одній із таких хат в 1932 році був відкритий перший дитячий садок, який проіснував до останнього дня перебування німців на Бессарабській землі.
Чотири роки село було безлюдним. Лише грабіжники та мародери розбирали нажите роками німецьке добро. У 1944 році населений пункт мав нових господарів, обживали його вільні переселенці з різних куточків колишнього радянського союзу. І вже в 1946 році наказом № 39 був відкритий дитячий садок. В документі були визначені такі пункти:
1. Відновити приміщення, яке було відведене під дитячий садок;
2. Взяти на облік усіх дітей;
3. Забезпечити дошкільною освітою усіх дітей села.
Дошкільний заклад відкрили у визначений строк, прийняли дітей. Але утримувати його було тяжко та й вихованців було небагато. 5 жовтня цього ж року дитячий садок закрили. Все майно передали на склад. Маленькі діти знову знаходяться дома.
В 1947 році дитячий садок знову відкривають. Пайок для дітей привозять з Ізмаїла та Одеси. Нова завідуюча Щур В.І., не дивлячись на тяжкий час, приділяла велику увагу питанню харчування та виховання дітей.
З 1971 року кількість дітей збільшилась і дошкільний заклад відкрили у двох німецьких будинках. В одному була старша і середня групи, в другому - ясельна група. Вихованців приймали з 3-х місячного віку. Дитячий садок проіснував до 1983 року.
І вже 01.09.1983 року у діточок було новосілля. Радгосп-завод «Шампань України» збудував для них нове типове двоповерхове приміщення, в якому були розміщені ігрові кімнати, спальні, музична зала, нові іграшки і меблі, а на вулиці – великі ігрові і спортивні майданчики. Нове приміщення розраховано на 90 дітей. Спочатку функціонували 4 групи з чисельністю вихованців біля 70. Але з кожним роком кількість дітей знижувалась.
Заклад функціонує по сьогоднішній день. Після реорганізації Надеждівської сільської ради в грудні 2020 року садок перейшов у комунальну власність Арцизької міської ради. В цьому році дитячий садок відвідують 36 дітей за списком. Працює ЗДО за Базовою програмою «Дитина».
Заклад дошкільної освіти забезпечений методичною літературою, іграшками, ігровими і спортивними майданчиками.

Пріоритетні напрямки роботи закладу

Враховуючи підсумки освітньої роботи за минулий навчальний рік, вимоги часу та резерви в роботі ЗДО, з пріоритетними напрямками роботи педагогічного колективу у 2022/2023 навчальному році  можна вважати:

 

1. В тісній співпраці з батьками впроваджувати ідеї про патріотичне та громадське виховання використовуючи казку та гру у гармонійному розвитку дитини.

 

2.  Збагачувати практичний досвід дітей через інтеграцію змісту освіти в різних видах дитячої діяльності: ігрової, рухової, пізнавальної, художньої, комунікативно-мовленнєвої, пошуково-дослідницької, трудової

 

3. Розпочати розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень