A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Новоіванівський заклад дошкільної освіти ясла-садок «Сонечко» Арцизької міської ради

Дата: 08.10.2022 15:40
Кількість переглядів: 18

Адреса: 68430, Одеська область, Болградський район, с. Нова Іванівка,
Електронна адреса nisoinishko@ukr.net
Сайт навчального закладу: https://dnzsonehkonovaivan.odessaedu.net
Графік роботи 8.30 – 17.30
Мова навчання: українська
Дітей: 26
Груп: 1
Педагогічних працівників: 3
Технічних працівників: 7
Директор:  Олена НЄНОВА

У вересні 1949 року Міністерством охорони здоров’я СРСР та Новоіванівським райвідділом охорони здоров’я відкриті дитячі ясла з двох вікових груп по 20 дітей у кожній, розташовані у приватному будинку. Доглядали дітей няні, медсестри, технічний персонал. Завідуючими призначали старших медичних сестер. Приймались діти віком від 2-х місяців до 3-х років.
У той самий час Міністерством освіти СРСР та Новоіванівським районним відділом освіти в Ізмаїльській області відкривають дитячий садок в пристосованій будівлі на 3 групи, розрахований на 75 місць від 3-х до 7-ми років. Працювали в закладі 10 робітників.
Упродовж тридцяти років дитячий садок функціонував окремо від дитячих ясел і лише в травні 1979 року відбувається об’єднання яслей з садком в один єдиний заклад ясла-сад під управлінням Районного відділу освіти Арцизького району.
Крім цього, в селі функціонував дитячий садок господарства «Червоний прапор» на 70 місць, розташований також у пристосованому приміщенні і розрахований на три вікові групи. Завідуючою закладу була Стойкова А.В., а з 1971 року керівництвом господарства була призначена Фумжи М.П. Усього працювали 15-16 робітників. Проіснував цей дитячий садок до реформування господарства - 2004 рік.
Паралельно в Новоіванівці працює реформований ясла-сад, який на той час знаходився на балансі сільської ради. В цьому дитячому садочку функціонували 6 вікових груп: три ясельні та три дошкільні. У кожній групі було по 25-30 дітей. Очолювала заклад Черкес Е.С. Педколектив складався з 46-50 робітників. Працював дитячий ясла-садок за 12-годинним перебуванням у шестиденному режимі. ДНЗ був розташований у 3-х пристосованих приміщеннях. У 1986 році Черкес Е. С. виходить на пенсію й посаду керівника займає Стоянова Т. І., а з 1988 року – Кальчева К. П. У зв’язку зі спадом народжуваності у 1988 році скорочено одну вікову групу. Кількість працівників склала 34-35 робітників. У 1995 році Кальчева К. П. виходить на пенсію й заклад очолює Арнаут О. М. З 1997 р за рішенням голови сільської ради та народних депутатів сільської ради ясла-садок реорганізовано з 5 вікових груп у 3 через відсутність бюджетних коштів.
З 2004 року ДНЗ почав працювати у п’ятиденному режимі з 9-годинним перебуванням. У ясла-садку функціонували група раннього віку, середня та старша групи. Основними джерелами фінансування були кошти державного та місцевого бюджету. Утримання на одну дитину складали 70% бюджетних та 30% батьківських коштів. У 2004 році силами батьків, робітників дитячого садка, СФГ «Куцарев Ф.С.» відремонтовано та переведено ясла-садок у новий, гарний, просторий будинок з великою музично-спортивною залою, а у дворі розташовано ігрові майданчики з тіньовими навісами.
В оновленому закладі працювали 23 робітника, в тому числі 7 педагогів, 4 з яких з вищою та 3 з середньою освітою. Виховання та навчання дітей відбувається на російській мові, українська вивчається окремо. У 2010 році Арнаут О.М. вийшла на пенсію й завідуючою стала Станчева Н.М.
У 2011 році у зв’язку з демографічними обставинами була скорочена одна вікова група й в садку залишились 2 групи: раннього віку та старша. Працюють 20 робітників, з них 5 педагогів.
У 2021 році у зв’язку з реорганізацією сільської ради та демографічною ситуацією відбулося скорочення ще однієї групи. Залишилась 1 різновікова. Станчева Н.М. вийшла на пенсію й посаду директора зайняла Нєнова О.В. На теперішній час дитячий садок знаходиться на балансі Арцизької міської ради.

Інформація про укриття

Загальна характеристика об’єкта:  напівпідвальне приміщення, вбудоване в будівлю, загальна площа – 160 кв.м.

Загальний стан об’єкта:  станом на 1.09.22р знаходиться в капітальному ремонті .Кількість входів – 1, входи не захаращено, захищено від атмосферних опадів. Природна вентиляція. В наявності безпровідний інтернет.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень