A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Холмський заклад дошкільної освіти ясла-садок «Чебурашка» Арцизької міської ради

Дата: 05.10.2022 15:41
Кількість переглядів: 32

Адреса: 6488, Одеська область, Болградський район., с.Холмське, 
Електронна адреса:
zdothebyrachka@i.ua
Сайт навчального закладу: http://dnzsadxolmskuy.odessaedu.net
Тел/факс: +38(097)3003788
Графік роботи 8.30 – 17.30
Мова навчання: українська
Дітей: 45
Педагогічних працівників: 6
Технічних працівників: 11
Директор: Рита НІКОЛОВА

                                                      Історична довідка

Історія дошкільного закладу с. Холмське пов’язана з історією його села та школою.
Село Селіогло було засновано болгарськими переселенцями у 1830 році. В 1945 році його перейменовують на Холмське (на холмах). Тоді ж створено колгосп «Знамя комунізму».
До 1967 року в населеному пункті функціонували 4 (чотири) відділення дитячого садка, власником яких був колгосп. Відповідно приміщення були розташовані по колгоспним бригадам.
У кожному відділенні закладу працювали вихователь, няня, повар, помічник вихователя. Групи дітей були різновікові – одна ясельна та друга змішана (4 – 5 років). Кількість вихованців у кожній бригаді складала від 35 до 40 дітей. У дитячий садок приймались діти тільки працюючих колгоспників та спеціалістів.
У 1967 році у селі була побудована та відкрита школа. В цьому ж році всі чотири бригадні відділення закладу дошкільної освіти були з’єднані та переведені у центральне приміщення старої школи. За архівними даними будова була зведена у 1911 році. В цьому приміщені дитячий садок знаходиться і по сьогоднішній день.
У 1967 році у закладі дошкільної освіти були сформовані 4 групи: ясельна, молодша, середня, старша. Чисельність дітей складала більш ніж 120, по групам їхня кількість перевищувала 30 вихованців, у зв’язку з цим групи ділили на підгрупи. У новому приміщені були обладнані музикальна та спортивна зали.
З 1984 по 1990 роки завідуючою дитячим садком була Бажак Анна Дмитрівна.
З 1990 року очолила заклад Мироненко Олена Іванівна. З 2003 року дитячий заклад передано на баланс Холмської сільської ради у зв’язку з ліквідацією колгоспу.
З 2008 року по сьогодні директор закладу дошкільної освіти Ніколова Рита Василівна.
З 01.01.2021 року заклад дошкільної освіти перейшов у комунальну власність Арцизької міської ради у зв’язку з реорганізацією сільських рад, в результаті чого садок змінив назву на Холмський заклад дошкільної освіти ясла-садок « Чебурашка» Арцизької міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень