A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Перше сімейне дерево (гінкго-білоба) від родини БЕССАРАБ

Дата: 28.04.2023 09:04
Кількість переглядів: 32

 

 

       В Освітньому парку з'явилось перше сімейне дерево🌳❤

Висадили його чудова родина Бессараб: Дмитро й Олена та їх діти: Андрій, Ярослава, Ангеліна.

Дякуємо вам за небайдужість, ініціативність та любов до природи. Нехай дерево (висадили Гінгко білобу) швидко росте та радує містян, а ми будемо за ним доглядати й скоро біля нього встановимо іменну табличку.

ВІДЕО на фото

 

 

 

 

        Гінкго Білоба реліктова листопадна рослина заввишки до 40 м., з унікальною для голонасінних віялоподібною дволопатовою формою листя, на тонких черешках довжиною до 10 см. Гінкго Білоба рослина дводомна, чоловічі дерева продукують пилок в сережковидних зборах, на жіночих деревах розвиваються насінні зачатки на довгих ніжках. Запилюються дерева Гінкго Білоба вітром пізньою весною на 25-30 рік життя дерева, тільки тоді з'являється можливість сказати яке воно жіноче або чоловіче.

               

Назва гінкго походить від китайського слова гін-кіо, яке означає срібляста слива, що відноситься до плодів жіночих дерев Гінкго Білоба, які виглядають як слива-мірабель на довгій плодоніжки. Рослина Гінкго Білоба займає особливе становище. Дерево Гінкго Білоба не відноситься ні до хвойних (хоча має шишки), ні до листяних, і сьогодні по праву вважається найвідомішою живою копалиною, так як було поширене в Центральній Європі в пізньому третинному періоді, близько 30 млн. років тому. Льодовиковий період витіснив цю цікаву рослину на невеликий ареал в Китаї, і зараз в дикому вигляді Гінкго Білоба росте тільки на сході Китаю. Дерева Гінкго Білоба пережили появу ящурів, перших птахів і прихід та відхід мамонтів.

В даний час Гінкго Білоба широко культивується в більшості ботанічних садів. У ландшафтному озелененні як декоративна рослина. У декоративному садівництві цінується за красу ажурного листя. Дерева Гінкго Білоба добре стійкі до сильних вітрів і снігових заметів. Восени листя жовтіє і швидко опадає. 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень