A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Платан від ЧП "Пятерка"

Дата: 09.05.2023 15:46
Кількість переглядів: 41

 

 

 

ЧП "Пятерка" подарували та висадили в Освітньому парку м. Арциз 05.05.2023 року дерево Платан ВІДЕО на фото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще один платан в Освітній парк від колективу магазину "П'ятірка", що в мікрорайоні (ФОП "Кедік Надія Анатоліївна").

Платан вже заввишки 3,5 метра. Посухостійкий, росте високим і гарним. Особливу привабливість рослині надають велике лопатеве листя і плоди, які зберігаються на гілках протягом всієї зими.

Це дерево здавна шанувалося як священне. У Стародавньому Єгипті воно служило символом неба, і було присвячено богині Нут.

Дякуємо Надії Анатоліївні та колективу за ініціативу. Хай платан росте швидко й приносить вам радість.

 

      

Плата́н (Platanus) — невеликий рід дерев, який походить з північної півкулі, єдиний сучасний рід родини платанових (Platanaceae). На Кавказі відомий як чинар, а в Північній Америці як сикамор.

Це великі листопадні (за винятком Platanus kerrii) дерева, які в дикому вигляді зазвичай ростуть у прирічкових та інших вологих районах, хоча відносно стійкі до посух, якщо вирощуються у віддаленні від струмків та річок. Стовбур дерева має циліндричну форму і може сягати 50 м у висоту і 18 метрів в окружності. Живуть платани іноді навіть більш ніж дві тисячі років.

У жаркий період року платан скидає свою зеленувато-сіру кору, оголюючи весь стовбур. Листя чергується, пальчасто-лопатеве, на довгих черешках. Плід — складний горіх, який залишається на дереві всю зиму і навесні розпадається на окремі горішки, які розносяться вітром.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень