A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Сакури від Арцизького міського голови Сергія ПАРПУЛАНСЬКОГО

Дата: 22.11.2023 16:23
Кількість переглядів: 30

 

           Арцизький міський голова

        Сергій ПАРПУЛАНСЬКИЙ

  подарував та висадив в Освітньому парку

    м. Арциз дерева сакури 22.11.2023 року

ВІДЕО на фото

 

Свій внесок у створення Освітнього парку зробив й Арцизький міський голова Сергій Парпуланський, висадивши 6 сакур.

Сакура є найкрасивішим квітучим деревом Японії, символізує добробут, адже саме навесні, коли розпускаються її квіти, все навколо починає прокидатися після довгої зими.В Японії існує повір’я- чим більше пилку квітів сакури потрапить на одяг, тим вдалішим буде для людини прийдешній рік.

Дякуємо Вам за гарну справу і любов до міста. Нехай сакури прикрашають Арциз та приносять радість оточуючим.

 

Весь світ захоплюється фотографіями Японії та Китаю, коли в цих країнах цвіте сакура, і жоден східний сад або парк неможливо уявити собі без цієї рослини. Туристи спеціально планують подорож в ці країни на весну, щоб побачити таке чудо, а професійні фотографи з нетерпінням чекають пробудження природи, щоб зробити свої кращі кадри. Коли дивишся на все це квітуча пишність, уява малює картину літнього достатку плодів, під вагою яких згинаються гілки сакури. Але що ж це за рослина, вишня, або, може бути, слива? І чому ми ніколи не чуємо про збір урожаю, адже повинні ж дозрівати плоди на такій величезній кількості квітучих дерев?

Насправді сакура — це не якась одна конкретна рослина, а група раноцвітних чагарників і невисоких дерев з підродини Сливових. Так, наприклад, в токійському парку Сіндзюку-геєн зібрана колекція з 75 різних видів сакури. Ці кущі цвітуть на початку весни, до початку розпуску листя, тому квітуча сакура нагадує чарівну хмару. Оскільки сакура — це різні види рослин, квіти вона має різного кольору — від чисто білого до яскраво-рожевого. Але найчастіше під сакурою увазі представників підроду вишні, особливо популярна вишня мілкопільчата. У дикому вигляді ця невибаглива рослина зустрічається на Японському архіпелазі, а також на материку — в Китаї та на Корейському півострові. Без обрізання і при сприятливих умовах, ця вишня виростає до розмірів повноцінного дерева, висотою понад 20 метрів. Але ті екземпляри, які використовуються для декоративних цілей, звичайно ж, підлягають регулярному обрізанню і формуванню крони.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень