A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Бузок штамбовий

Дата: 09.05.2023 16:24
Кількість переглядів: 10

Бузок штамбовий

 

Бузок - декоративний чагарник, який щовесни покривається шикарними квітами з неповторним ароматом. Завдяки різноманітному відтінку суцвіть, рослина отримала широке визнання у багатьох любителів флори. Сьогодні в міських парках і біля житлових будинків, можна побачити

Бузок на штамбі є компактне насадження, висотою не більше 2,5 метрів. Зовні воно виглядає дуже привабливо - на прямому, сіро-коричневому стовбурі знаходиться пишна крона кулястої форми, що складається з темно-зеленого листя. Цвіте бузок великими і красивими суцвіттями, які в залежності від її сорту, можуть мати самий різний окрас: білий, фіолетовий, бордовий або рожевий.

Деревце є досить витривалим, але найкраще росте в суглинистой грунті. Для нього не підходить кисле і занадто вологе середовище, тому не можна висаджувати рослину в ті місця, де протікають грунтові води.

В саду бузок несе не тільки декоративну функцію, також вона здатна затримувати пил, роблячи повітря набагато чистіше, що позитивно відбивається на здоров'ї людей.

За квітучим деревом доглядати набагато зручніше, ніж за кущових рослиною. У штамбової форми не будуть з'являтися непотрібні пагони, які доведеться нескінченно видаляти. До того ж на неї можна прищеплювати інші види бузку, щоб згодом насолоджуватися різнокольоровими бутонами протягом тривалого часу.

 

« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень