A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Тис ягідний від родини Павленко

Дата: 13.06.2023 16:11
Кількість переглядів: 26

 

 

Родина Павленко Володимир та Марина, та їх діти Гліб і Давид подарували та висадили в Освіткньому парку м. Арциз тис ягідний 25.05.2023 року

           ВІДЕО на фото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Тис ягідний – чудове дерево, яке зберігає свою декоративність круглий рік. Ця рослина відрізняється повільним темпом росту і тривалим періодом життя. У природному середовищі тиси можна зустріти на території Західної або Південної Європи. Крім того, тис «облюбував» як кращі місця для росту Алжир, Малу Азію і Сирію. В Україні дерево тис росте тільки в гірських масивах Карпат і на території Криму.

У природі існують як дводомний, так і однодомний тис. Хвоя цих рослин може бути різною по довжині – від 3 до 10 сантиметрів. Хвоїнки мають плоску форму і розвиваються без звичних для хвойних граней. Рослина характеризується голонасіннєвими плодами, які нагадують ягоди. Звідси і назва – «тис ягідний». За кольором плоди можуть бути червоними, синіми або бурими.

Цвітіння культури зароджується восени, а відбувається навесні, при достатньому прогріванні повітря. Переважно квіти на тисі з'являються в квітні місяці.

Форма крони тисів може бути різною – зустрічаються дерева широко-конусоподібні, колоновидні і навіть багатостовбурні. Тис вважається токсичною рослиною – його кора, хвоя і плоди містять серйозну кількість ефедрину і таксину. Тому фахівці радять здійснювати догляд за тисом в захисних рукавичках.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень