A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради
офіційний веб-сайт

Персик декоративні від родини Лозанюків

Дата: 26.07.2023 14:10
Кількість переглядів: 9

Три дерева декоративнuх персиків (dekorative peaches) подарувала та висадила в  Освітньому парку м. Арциз 02.05.2023 родина ЛАЗАНЮКІВ: Сергія та Альони.

 

ВІДЕО на фото

 

Наш Освітній парк поповнився новими деревами. Арцизький садок N1 "Зірочка" та Холмський садочок "Чебурашка" висадили декоративні персики, які будуть цвісти білим, рожевим та червоним кольорами.

Дякуємо за Ваш внесок та любов до природи.

А незабаром ініціативні жителі м. Арциз висадять горобину, декоративну сливу, сакуру та платани.

   

 

 

Персик — листопадне дерево заввишки 5—10 м. Листя ланцетне, із зубчастим краєм, 7—15 см завдовжки і 2—3 см завширшки. Квітки двостатеві, актиноморфні, запашні, завширшки 2,5—3 см, розташовані поодинці або попарно. Оцвітина п'ятичленна, пелюстки яскраво-рожеві, рідше — блідо-рожеві, червоні, білі.

Плід — куляста кістянка з добре помітною борозенкою на одному боці та єдиною великою насіниною (кісточкою). Шкуринка плоду оксамитова і матова від короткого опушення, у культурних сортів (так званих нектаринів) може бути гладкою і лискучою. Її колір, як правило, неоднорідний і сильно міниться залежно від сорту — від зеленого з темно-червоним до жовто-помаранчевого або суцільно червоного. М'якуш ніжний, соковитий, солодкий, з приємним запахом, помаранчевий або зеленкуватий. Кісточка персиків коричнево-червона, вкрита глибокими звивистими борозенками, що відрізняє персик від слив та абрикос, кісточка яких відносно гладенька й легко відокремлюється від м'якуша.

Найвеликоплідніша порода з кісточкових[8]. У багатьох сортів плоди бувають масою в середньому 150—200 г, відзначаються ароматом, приємним освіжним смаком і високими дієтичними властивостями. Велике розмаїття сортів дозволяє споживати свіжі плоди до 3-4 місяців. Персики мають опушені плоди і з кісточкою, що легко відділяється, і з невіддільною від м'якоті кісточкою[8].


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень